Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fosfaatrec/domains/fosfaatrechten.nl/releases/37/wp-content/themes/fosfaatrechten/single.php on line 13

100 euro leges van RVO

Dringend advies: betaal per iDEAL!

Als u als koper of leaser de aankoop van uw fosfaat wilt bevestigen, dan kunt u wat betreft de legeskosten kiezen voor betalen per iDEAL of per post. Kies dan alstublieft voor iDEAL, dan staan de kilogrammen enkele dagen later op uw naam, dan hoeft er namelijk geen actie van een RVO-medewerker meer te komen, de transactie wordt meteen verwerkt.

Praktijk als u kiest voor betaling per post.

    1. RVO stuurt de nota per post, en ook hier gaat het soms mis en wordt de nota niet verstuurd.
    2. De veehouder ontvangt de nota, en gooit die in de bak nog te betalen rekeningen. Omdat 100 euro niet zo spannend is, wordt deze zeker niet als eerste betaald.
    3. Veehouder betaalt de rekening, sommigen gebruiken dan ook nog de volle termijn van 6 weken, dan duurt het nog 6 weken langer.
    4. Medewerker van RVO moet handmatig controleren of het geld er staat, en mag daar maximaal 8 weken voor nemen, conclusie : i.p.v. enkele werkdagen via IDEAL kan het zodoende ook net ze makkelijk enkele maanden duren.

 

Bovenstaande is wat overdreven natuurlijk, maar het advies blijft…

Schrijf je in!

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het fosfaatrecht of bent u benieuwd naar de verhalen van andere veehouders? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

U bent ingeschreven!