Melkveehouderij Wieten te Balkbrug

Aan de Luttenoeverweg te Balkbrug staat dit prachtige melkveehouderijbedrijf wat gerund wordt door oom en neef, de heren Henry en Erik Wieten.

Aan de Luttenoeverweg te Balkbrug staat dit prachtige melkveehouderijbedrijf wat gerund wordt door oom en neef, de heren Henry en Erik Wieten. Ook Bert, de vader van Erik, is elke morgen om 04.00 uur present! En de vrouw van Erik, Chantal zorgt met liefde voor de kalfjes en regelt daarnaast de administratie van het bedrijf. Vanuit de mooie, ruime stal is er een schitterend uitzicht over het Reestdal.

Het bedrijf is ontstaan in 1935 en in 1964 door de familie Wieten overgenomen. In 1973 is de stal afgebrand, waarbij het vee gelukkig gespaard is gebleven. Door deze nare gebeurtenis hebben ze wel meteen een ligboxenstal kunnen realiseren die zijn tijd ver vooruit was.

 

Sinds een jaar of tien bestieren ze samen de maatschap. Het bedrijf melkt op dit moment 220 koeien. Daarnaast in totaal nog zo’n 40 stuks jongvee. Het andere jongvee staat op een jongvee opfoklocatie.

De mannen van Wieten kennen Klaas Fosfaat al heel wat jaren. Melk- en ammoniakzaken verliepen ook altijd via Klaas en deze handel beviel ze goed. Ook de aankoop en lease van fosfaatrechten was netjes geregeld.

Erik: “Zaken doen met Klaas Fosfaat kost veel, maar dan heb je ook wat!” ?

Hoe ze het bedrijf zien over 10 jaar? In ieder geval moet deze prachtige stal vol zitten met 250 melkkoeien!

Erik Wieten

Melkveehouderij Wieten te Balkbrug

“Zaken doen met Klaas Fosfaat kost veel, maar dan heb je ook wat!”

Schrijf je in!

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het fosfaatrecht of bent u benieuwd naar de verhalen van andere veehouders? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

U bent ingeschreven!