Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fosfaatrec/domains/fosfaatrechten.nl/releases/36/wp-content/themes/fosfaatrechten/single.php on line 13

De fosfaathandel

De fosfaathandel: die is veel overzichtelijker. Het lijkt er steeds meer op dat de kopers die in november/december 0 % procent benutbaar kopen of in het begin van het jaar spekkoper zijn. Dat geeft ook veel rust, maar richting de bank moet je eerder  beginnen met de aanvraag.

Andersom, waarom zou de verkoper dan in die periode van het jaar verkopen, zou je zeggen ?

Ook die heeft zijn redenen:

Ofwel de bekende spreiding gedurende het jaar, ofwel gedurende een aantal jaar verkopen geeft spreiding van belastingdruk en risicospreiding.
Soms past het fiscaal goed, bijvoorbeeld spreiding over de fiscale jaren.
Soms moet of kan er geherinvesteerd worden.
En het is domweg geen feit dat later in het jaar de rechten duurder zijn, er lijkt wel een tendens te ontstaan, maar garantie geeft niemand.

 

Huurkoop of maatschap/CV  of meerjarige lease, of verkopen of verleasen per jaar?
Het laatste valt eigenlijk standaard af, daar zit geen rendement in. Als je de 20 % korting weer wilt kopen, blijft er te weinig over.

Huurkoop of meerjarige lease, is dat een oplossing ?
Meerjarig verleasen zien we iets opkomen, je maakt dan als verleaser bijvoorbeeld een afspraak met de leaser dat die vijf of zes jaar de fosfaten least tegen een vooraf afgesproken  prijs per jaar. Het risico zit hem in het feit dat de kilogrammen als koop overgeschreven worden naar de leaser, dit kan niet anders.   Bankgarantie e.d. zijn erg moeilijk, zo niet onmogelijk.

Advies is dan ook om degelijke leasers op te zoeken, en overzichtelijke porties te doen.

Schrijf je in!

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het fosfaatrecht of bent u benieuwd naar de verhalen van andere veehouders? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

U bent ingeschreven!