Arno van Spijker

Aan de Koloniedijk in Vinkenbuurt bevinden zich de 3 bedrijven van Arno van Spijker. Handelsonderneming/Stalinrichting van Spijker, Agri Plastics Nederland en het Melkveebedrijf van Spijker.

Arno is 19 jaar geleden begonnen als boer op het bedrijf van zijn oom en vader. Destijds hadden ze 35 melkkoeien die samen 250.000 liter melk produceerden. Het bedrijf is flink gegroeid: vandaag de dag worden er 220 koeien gemolken met een productie van 2,7 miljoen liter melk. Er zijn 2,6 fte werkzaam op het melkveebedrijf waar drie keer daags gemolken wordt. Er wordt best gemolken momenteel, productie is 12.500 kg met een vet van 4,02 en eiwit van 3,53.
Arno zelf melkt nog één keer per week en is vooral druk met Van Spijker Stalinrichting en wordt hierin bijgestaan door 15 werknemers.

 

In mei 2017 is Arno samen met een compagnon een bedrijf in Tsjechië gestart. Hier wordt het jongvee vanaf 5 maanden oud opgefokt en wanneer ze 22 maanden en drachtig zijn, komen de koeien terug naar Nederland. Dit doen ze zowel voor eigen jongvee als voor andere melkveebedrijven. Op deze manier is er hier in Nederland meer ruimte voor het melkvee.

Arno doet al jaren zaken met Klaas Fosfaat. Hij schat dat hij wel meer dan een miljoen kilo melk via Klaas heeft gekocht. Het bedrijf heeft zo flink kunnen groeien. In de afgelopen anderhalf jaar heeft Arno ongeveer 1.500 kilo fosfaatrechten gekocht via Klaas.

Arno: ‘Het vertrouwen was altijd goed en dus hebben we de fosfaatrechten ook van hem gekocht!’

Schrijf je in!

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het fosfaatrecht of bent u benieuwd naar de verhalen van andere veehouders? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

U bent ingeschreven!